Ftesë për pjesëmarrje në Konferencën e parë shkencore

  Të nderuar kolegë, Fakulteti Ekonomik i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon Konferencën e parë shkencore m titul: “Shoqëria e mbështetur në dije si strategji për zhvillim më të shpejtë ekonomik”. Në emër te Bordit Shkencor kemi kënaqesinë, të ju ftojmë të merrni pjesë me punimet e juaja për të kontribuar në këtë Konferencë.

  Konferenca do të mbahet në Prishtinë më 16-17, Nëntor, 2017.

   Qëllimi i Konferencës është promovimi i hulumtimeve shkencore, bashkëpunimi akademik dhe rrjetëzimi
   
  midis hulumtuesve në Kosovë, rajonit të Ballkanit dhe vendeve të tjera evropiane.
   
  Konferenca është e orientuar drejtë prezentimit të punimeve duke trajtuar qështjet e rëndesishme të
   
  biznesit, zhvillimit të ekonomisë bashkëkohore, problemeve dhe sfidave të tjera në botë.
   
  Konferenca është e hapur për hulumtuesit nga sfera akademike dhe profesionale nga subjektet publike
   
  dhe private, gjithashtu është një mundësi e mirë për studentët e studimeve master dhe doktoraturës të
   
  cilët janë gjithashtu të mirëpritur për të marrë pjesë dhe kontribuar në konferencë.
   
  Punimet e Konferences do të zhvillohen në gjuhën shqipe dhe angleze.
   
  Hulumtimet në Konferencë do të trajtojnë qështjet nga fushat si: Ekonomiksi, Menaxhmenti,
   
  Marketingu, Ekonomia ndërkombëtare, Financa dhe kontabiliteti, NVM-të dhe Ndërmarrësia, Sistemi
   
  informatik I menaxhmentit, Metodat e kërkimit të biznesit, Turizmi dhe zhvillimi ekonomik, Biznesi,
   
  Edukimi dhe shkencat sociale, Integrimi në BE dhe ekonomia, Bankat Ndërkombëtare, Investimet,
   
  Ekonometria, Financat Publike dhe Ligji dhe rrethina e Biznesit.
   
  Afati për dorëzimin e abstrakteve dhe punimeve: 7 Korrik 2017.
   
  Anëtarët e Bordit Shkencor pas rishikimit të punimeve japin komentet dhe sygjerimet deri më 21 Korrik
   
  2017. Dorëzimi i punimit të rishikuar bëhet deri më 15 Shtator 2017. Anëtarët e bordit pas rishikimit
   
  përfundimtar japin komentet dhe vendimin mbi punimet e pranuara duke dërguar tek autori për
   
  rishikim përfundimtar deri më: 30 Shtator, 2017. Afati I dorëzimit të punimeve versioni final: 15 tetor
   
  2017.
   
  Punimet të dorëzohen në këto e-mail adresa: [email protected] dhe
   
  [email protected]
   
  Temat e konferencës janë:
   
  1. Economic policy reform
   
  2. Global economic crisis and regulation
   
  3. Challenges in conducting monetary policy
   
  4. Financial crisis, policy and income distributions across regions
   
  5. Industrial policy and reindustrialization issues
   
  6. Financial growth versus stability
   
  7. National competitiveness and how to increase it
   
  8. Decentralization and economic growth
   
  9. Unemployment
   
  10. Financial performances of public companies
   
  11. Non performing loans – impact on macroeconomic performance
   
  12. The process of integration in the European Union
   
  13. Trade liberalization and regional cooperation
   
  14. Competitiveness, firms and global value chains
   
  15. The impact of regional policies
   
  16. Globalization, poverty reduction and inequality
   
  17. Environmental Economics
   
  18. Remittances and economic growth
   
  19. Globalization and ICT disparities
   
  20. Natural recourses and economic growth
   
  21. Education, employability and poverty reduction
   
  22. Agriculture and economic growth
   
  23. Service sector and socio economic development
   
  Informatat rreth formatit të punimit i gjeni në linkun më poshtë:


  Për më tepër, kjo konferencë organizohet me mbështetje nga Projekti TEMPUS MODPhD, no. 544188 si dhe Programi për Zhvillim nga Kombet e Bashkuara - UNDP.
   
  Për informata tjera, ju lutem referohuni web-faqes së fakultetit ekonomik: http://ekonomiku.uni-
  pr.edu/ si dhe web-faqes së projektit TEMPUS MODPhD: http://tempus-modphd.net/

Arkiva e lajmeve

«qershor»
MaEnPrShDi
2930 31 1234
5 6 7 8 91011
1213 14 15161718
19 20 2122232425
262728293012
3456789