Ftesë për pjesëmarrje në Konferencën e dytë shkencore

  Të nderuar kolegë, 
  Fakulteti Ekonomik i Universitetit të Prishtinës “Hasan Prishtina” organizon Konferencën e parë shkencore  m titull: “Migrimi, Diaspora dhe Zhvillimi”. Në emër te Bordit Shkencor kemi kënaqesinë, të ju ftojmë të merrni pjesë me punimet e juaja për të kontribuar në këtë Konferencë. Konferenca do të mbahet në  Prishtinë  më  15-16, Nëntor, 2018. 
   

   Qëllimi i Konferencës është promovimi i hulumtimeve shkencore, bashkëpunimi akademik dhe rrjetëzimi midis hulumtuesve në Kosovë, rajonit të Ballkanit dhe vendeve të tjera evropiane. Konferenca është e hapur për hulumtuesit nga sfera akademike dhe profesionale nga subjektet publike dhe private, gjithashtu është një mundësi e mirë për studentët e studimeve master dhe doktoraturës të cilët janë gjithashtu të mirëpritur për të marrë pjesë dhe kontribuar në konferencë.

  Punimet e Konferences do të zhvillohen në gjuhën shqipe dhe angleze. Ndërsa abstraktet dhe punimet pranohen vetëm në gjuhën angleze.

  Hulumtimet në Konferencë do të trajtojnë qështjet nga fushat si: Ekonomiksi, Menaxhmenti, Marketingu, Ekonomia ndërkombëtare, Financa dhe kontabiliteti, NVM-të dhe Ndërmarrësia, Sistemi informatik I menaxhmentit, Metodat e kërkimit të biznesit, Turizmi dhe zhvillimi ekonomik, Biznesi, Edukimi dhe shkencat sociale, Integrimi në BE dhe ekonomia, Bankat Ndërkombëtare, Investimet, Ekonometria, Financat Publike dhe Ligji dhe rrethina e Biznesit.

  ·        Afati për dorëzimin e abstrakteve dhe punimeve: 15 Korrik, 2018

  ·        Informata për abstraktet e pranuara deri më: 31 Korrik, 2018

  ·        Afati për dorëzimin e punimeve: 3 Shtator, 2018

  ·        Anëtarët e bordit shkencor, pas ri-shikimit të punimeve do të japin komentet dhe sugjerimet deri më: 24 Shtator, 2018

  ·        Dorëzimi I punimeve të rishikuara – version final deri më 22 Tetor, 2018.

   

  -        Punimet e pranuara do të publikohen ne conference proceedings me numër të ISBN.

  -        Punimet e selektuara do të pubilkohen në revisten shkencore me titull:“Balkan Economic Review” dhe numër ISSN: 2609-8717

  Punimet të dorëzohen në këto e-mail adresa: [email protected] dhe [email protected]

  Temat e konferencës janë:

  1.      Economic policy reform

  2.      Global economic crisis and regulation

  3.      Challenges in conducting monetary policy

  4.       Financial crisis, policy and income distributions across regions

  5.       Industrial policy and reindustrialization issues

  6.       Financial growth versus stability

  7.      National competitiveness and how to increase it

  8.       Decentralization and economic growth

  9.       Unemployment 

  10.    Financial performances of public companies

  11.    Non performing loans – impact on macroeconomic performance

  12.    The process of integration in the European Union

  13.    Trade liberalization and regional cooperation 

  14.    Competitiveness, firms and global value chains 

  15.    The impact of regional policies

  16.    Globalization, poverty reduction and inequality

  17.    Environmental Economics

  18.   Remittances and economic growth

  19.    Globalization and ICT disparities

  20.    Natural recourses and economic growth

  21.    Education, employability and poverty reduction 

  22.    Agriculture and economic growth

  23.    Service sector and socio economic development

  Informatat rreth formatit të punimit i gjeni në linkun mëposhtë:

  http://tempus-modphd.net/wp-content/uploads/2017/06/1.1-plus-Journal-instructions-for-authors.pdf

  https://docs.wixstatic.com/ugd/a9f050_a9c8daea9f1f491bbb136508d80381c0.pdf

  Për më tepër, kjo konferencë organizohet me mbështetje nga Programi për Zhvillim nga Kombet e Bashkuara - UNDP.

  PëriInformata më të detajuara, ju lutem referohuni web-faqes se revistës: https://www.balkaneconomicreview.net/ dhe web faqes se Fakultetit Ekonomik: http://ekonomiku.uni-pr.edu/

   

Arkiva e lajmeve

«dhjetor»
MaEnPrShDi
26 2728293012
34 56789
10 111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456